Linas Matkasse

Hur går det till när min kasse levereras?

När vi transporterar våra matkassar paketeras kyl- och frysvaror separat i speciella kyllådor anpassade för att hålla rätt temperatur till kundens dörr. Dessa kyllådor är konstruerade för säker leverans även då omgivande temperatur varierar mellan -20 grader till +35 grader. Kyllådorna kontrolleras och temperaturen registreras varje minut under färden med stöd av temperaturloggar.

Skulle temperaturen i kyllådorna stiga får chauffören ett sms så att hen direkt kan vidta åtgärder. Det skickas även ett larm till chaufförens trafikledare samt till vår chaufförssupport.

Vid leverans till kund är kyl-, frys- och torrvaror packade för sig. Frysvarorna ligger i en separat fryspåse, för kunden enkelt ska se vilka varor som är frysvaror, och transporteras i en plastkasse tillsammans med kylvarorna, i kyllådan. Torrvarorna transporteras i papperskassen utanför kyllådan.

När kassen levereras till dig som kund ringer budföretagets chaufför på dörrklockan/porttelefonen om sådan finns. Är du inte hemma placeras matkassen utanför din dörr och ett sms skickas till dig med information om att leveransen skett och ansvaret för kassen övergår därmed till dig.

Vid dålig väderlek kan du med fördel ställa ut en plast- eller fryslåda med lock som förvaring och skydd. Kom då ihåg att skriva en instruktion till chauffören, på Mina sidor, om att det finns en plast- eller fryslåda tillgänglig utanför dörren.

Bor du i lägenhet och chauffören inte kommer in genom porten så ställs kassen inte utanför porten utan tas med tillbaka. Vi kan då inte garantera leverans av matkassen.