Linas Matkasse

Vad är det för typ av mat i Linas Lättlagade kasse?

I Lättlagade kassen lagar vi mat från grunden men vi förenklar recepten och tar ibland genvägar med hjälp av färdiga såser eller grönsakstillbehör som går snabbt att förbereda.

På menyn står klassiska husmansrätter varvade med enkel inspiration och influenser från andra matkulturer. Perfekt för er som gillar enkelheten i Barnkassens recept, men vill ha lite mer smak, kryddor och härliga sallader.

Vi fyller kassen med en variation av kött, fisk, vegetariskt eller fågel och charkuterier som till exempel korv eller skinka. En vegetarisk rätt förekommer i var tredje kasse i Lättlagade kassen för 4 och 6 personer. I Lättlagade kassen för 2 personer förkommer en vegetarisk rätt i varje kasse.

Utifrån vår ambition om sunda middagar skapar vi goda, varierade och näringsmässigt välbalanserade recept. Fokus ligger på att maten ska vara extra lättlagad. Därför väljer vi ibland att skicka med färdiga såser eller grytbaser så att du istället får tid att göra köttbullarna från grunden. På så sätt skapas en balans mellan både vällagade, snabba och enkla recept.