Linas Matkasse

Vad är det för typ av mat i Linas Supersnabba kasse?

Du som redan är kund eller har varit kund hos oss tidigare är van vid att laga maten från grunden. Linas Supersnabba kasse skiljer sig från våra övriga kassar eftersom den innehåller många smarta genvägar för att hålla den utlovade matlagningstiden på 15 minuter.

I Linas Supersnabba kasse tar vi många smarta genvägar för att underlätta matlagningen för familjen där tempot är högt. Menyn innehåller 4 middagar för 4 personer.

För att matlagningen ska gå på 15 minuter undviker vi potatis och vanligt ris. Däremot använder vi pasta, nudlar, bröd och gryner med kort tillagningstid som t ex couscous och bulgur. Till detta serveras kött, fisk och fågel som går i ett huj! Exempelvis tärnad bacon, färdigkryddad kyckling och rökt lax. Tillbehör kan vara färdig tzatziki, tomatsalsa eller coleslaw.

En av rätterna är vegetarisk och kan bestå av t ex pizza, burgare eller en matig wrap. De vegetariska rätterna är lakto-ovo-vegetariska, det betyder att de kan innehålla ägg, mjölkprodukter och ost (med löpe).

Grönsaker får stort utrymme, både färska, frysta och färdigskurna. Vi väljer svenska grönsaker när det finns, men också importerat för att kunna erbjuda en variation av grönsaker även under vinterhalvåret.

Eftersom stora delar av middagen redan är mer eller mindre tillagat kan det vara svårt att påverka smaker och kryddning, till exempel till små barn.